Marlene Dijkstra solist op Eenkemaconcert

Marlene Dijkstra solist op Eenkemaconcert

Marlene Dijkstra (1996) begon op vierjarige leeftijd met vioollessen bij Josien le Coultre. Op haar 13e werd ze aangenomen op het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Sonja van Beek en daarna heeft ze een jaar les gehad van Coosje Wijzenbeek aan het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel studeert ze bij Veselina Manikova aan de Vooropleiding van het conservatorium in Groningen.

In 2010 kreeg ze met haar kwartet de publieksprijs en een 3e prijs tijdens de regionale finale van het Prinses Christina Concours. In 2012 en 2013 ontving zij een aanmoedigingsprijs bij hetzelfde concours en afgelopen jaar won ze de eerste prijs in de regionale finale en mocht ze meedoen aan de Dag van de Genomineerden. Afgelopen zomer heeft ze deelgenomen aan het Peter de Grote Festival waarbij ze een Honorary Award kreeg.

Marlene heeft in verschillende ensembles gespeeld zoals het Haydn Jeugd Strijkorkest en de Fancy Fiddlers, ook speelde ze veel kamermuziek in verschillende samenstellingen. Marlene heeft masterclasses gevolgd bij Birthe Blom, Roland Daugareil en is op zomercursussen geweest bij Coosje Wijzenbeek in Duitsland en de Ardennen.