18 november 2017: Jubileumconcert

18 november 2017: Jubileumconcert

Download het programmaboekje van dit concert

Een groot concert voor koor, solisten en symfonie-orkest ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van Stichting Collegium Musicum Loppersum. Thema van dit feestelijke concert is Sint Cecilia, de patrones van de kerkmuziek. Diverse componisten, waaronder Purcell, Haydn en Britten, hebben in de loop der eeuwen werken voor haar geschreven en aan haar opgedragen.

Het CML heeft gekozen voor twee Engelse Cecilia-odes uit de 17e en 18e eeuw. Feestelijke jubileum-muziek, bij uitstek geschikt voor dit tienjarig jubileum van het Collegium.

De eerste Ode is van John Blow (1649-1708), organist van de Westminster Abbey en koorleider in St. Paul’s Cathedral. Een werk voor koor en solisten, begeleid door symfonieorkest.
Het tweede werk, ook een Ode for St. Cecilia’s Day, is van de hand van George Frederic Handel (1685-1759). Een groot 50 minuten durend werk waarin verschillende muziekinstrumenten, fluiten, orgel, trompetten en pauken worden ‘geschilderd’ en ‘besproken’. Een topwerk uit de muziekgeschiedenis.

Zaterdag 18 november 2017 om 20.00 uur
Petrus en Pauluskerk te Loppersum

Dit jubileumconcert was alleen mogelijk dankzij de bijdragen van: