29 juni 2019: Zomerconcert

29 juni 2019: Zomerconcert

De koren van het Collegium Musicum Loppersum, onder leiding van dirigent Jelke Hamersma, geven ook dit jaar weer hun jaarlijkse zomerconcert in de monumentale “Jacobus de Meerdere” RK-kerk te Uithuizen. We sluiten met dit zomerconcert ons drukke werkseizoen af. Een seizoen van diverse Avondmuzieken, Concerten en Cantatediensten.

De reden om dit slotconcert weer in Uithuizen te houden is vooral de prachtige kathedrale akoustiek in deze kerk waarin de koormuziek, geschreven door belangrijke componisten uit Duitsland, Engeland en Frankrijk optimaal tot z’n recht kan komen. Daarnaast biedt de kerk met haar prachtige tuin de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje na het concert nog even na te praten en het seizoen af te sluiten.

Het programma omvat diverse grote koorwerken van componisten als Anton Bruckner en Wolfgang Amadeus Mozart, maar ook nieuwe koormuziek uit Scandinavie en Engeland. Een staalkaart van voornamelijk religieuze werken uit de bekende en minder bekende koorliteratuur. De koren worden door Klaas Hoek begeleid op twee harmoniums omdat het (originele Maarschalkerweerd) kerkorgel momenteel in restauratie is en dus niet gebruikt kan worden.

Op zaterdag 29 juni 2019 gaan de deuren van de kerk aan de Hoofdstraat-West om 19.00 uur open en staat de koffie klaar. Het concert begint dan om 20.00 uur.

We heten u dan ook graag van harte welkom op dit bijzondere concert!